top of page
HT_BNFT.jpg

ONS VERHAAL

ONS VERHAAL

De Stichting Herstel en Terugkeer wil hen die ten onrechte niet gehoord en erkend worden graag een podium geven. Iedereen heeft recht van spreken.

Frans en Toon, twee mensen die zich ooit op twee uitersten van het spectrum bevonden binnen het strafrechtsysteem. De een decenia lang als gevangenisdirecteur, de ander als gedetineerde. Desondanks hebben ze elkaar gevonden. In hun herkenning van de pijn en stille leed die verscholen gaat achter de muren. Ze kennen allebei de complexe werkelijkheid van de detentiewereld en de gedempte stemmen van mensen die erin zijn verzeild. Zelf ondervonden, zelf gezien. Maar wat ze nog het meest verbindt is hun strijdbaarheid en geloof in de toegevoegde waarde van herstel voor alle betrokken partijen. Niemand dient uitgesloten te worden. Tegelijkertijd is voor werkelijk herstel participatie van zoveel mogelijk betrokken partijen, zo niet alle, een belangrijke voorwaarde. 

 

Dit herstel willen we bereiken door mensen een podium te geven en een ontmoetingsplek aan te bieden. Wij zetten ons expertise graag in als vraagbaak terwijl we tegelijk betrokkenen aanjagen en adviseren op basis van wederkerigheid. Zonder de verantwoordelijkheid of het werk van de ander over te nemen.

De toegevoegde waarde van ervaringsdeskundigheid staat voor ons hierbij vanzelfsprekend centraal.

ORGANISATIE

ORGANISATIE

Stichting Herstel en Terugkeer is een kleine organisatie met maatschappelijk betrokken medewerkers. De toegevoegde waarde van diversiteit en gelijkwaardigheid staan bij ons centraal.

Frans Douw
Toon Walravens
Bedel Bayrak

Frans Douw

Toon Walravens

Bedel Bayrak

Mede-oprichter & bestuurslid

Mede-oprichter & bestuurslid

Bestuurslid

Co-host Prisonshow

IMG_8132.jpg
Veronique Achoui
Nadiah el Sayed

Edwin Kleiss

Veronique Achoui

Nadiah el Sayed

Co-host Prisonshow

Vertrouwenspersoon

Vormgeving & fotografie

MEDEWERKERS

MEDEWERKERS
bottom of page