top of page
frans4.jpg

Frans 

Douw 

VERHALEN

Beste gast, ik ben Frans Douw, geboren in 1955, getrouwd met Nel, vader van Linda en Simon en opa van Jonas, Ira en Izzy.

Ik ben medeoprichter van de Stichting Herstel en Terugkeer, Platform Relaties van Gedetineerden, podcast-host van Prisonshow, schrijver van het boek “Het zijn mensen, het verhaal van een gevangenisdirecteur”, spreker, aanjager en vraagbaak in binnen en buitenland. Sinds eind negentiger jaren ben ik betrokken bij internationale kennisuitwisseling op het gebied van Forensische Psychiatrie, gevangeniswezen en mensenrechten, op het moment vooral actief in Oost-Europa en de VS.

Ik ben gepensioneerd na 27 jaar als gevangenisdirecteur te hebben gewerkt en daarvoor in de forensische psychiatrie en jeugdinrichtingen. Spreekbeurten en colleges doe ik het liefst

samen met iemand met andere ervaringen dan ikzelf, bijvoorbeeld een ex-gedetineerde, een nabestaande of achterblijver.

“Ik wil actief bijdragen aan het opheffen van ongelijkheid en discriminatie en het helpen verrijken van de gemeenschap met de talenten, energie en dromen van degenen van ons die daartoe nu niet, of te weinig worden uitgenodigd.”

Ik ga graag in gesprek en vind het boeiend om een bijdrage te leveren in waardevolle projecten met mensen met wie ik een klik heb. Ik wil actief bijdragen aan het opheffen van ongelijkheid en discriminatie en het helpen verrijken van de gemeenschap met de talenten, energie en dromen van degenen van ons die daartoe nu niet, of te weinig worden uitgenodigd. Of zelfs worden uitgesloten.

Media, politici en organisaties vragen mij vaak om mijn mening en advies. Wat je van ons kunt verwachten vind je       . Edwin en ik kunnen je eventueel een podium bieden in de Prisonshow en ik kan je een zetje geven bij wat je doet zonder dat ik je werk en je verantwoordelijkheid van je zal overnemen.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page