top of page
_RML7783.jpg

Veronique

Achoui 

VERHALEN

Mijn naam is Veronique Aisha Achoui. Ik ben geboren en getogen in Zeeland. Al zou je dat niet zeggen als je mijn naam leest. Mijn vader is Algerijns. 

Belangrijk om te zeggen want ik denk dat ik zowel het nuchtere Zeeuwse van mijn moeder heb als het mediterrane karakter van mijn vader. Beide neem ik mee in mijn werk als nationaal coördinator van Nederland voor RESCALED, een Europese beweging voor detentiehuizen. De visie van RESCALED is een samenleving die rechtvaardig, veilig en duurzaam is.

“Mijn kijk op de samenleving is echter geïnspireerd vanuit de morele filosofie.’’

Mijn studieachtergrond is ‘Europees bestuur en beleid’ en ‘sociale psychologie’. Mijn kijk op de samenleving is echter geïnspireerd vanuit de morele filosofie. Hoe geven we als samenleving (concreet) uiting aan goed en kwaad en hoe kunnen we dit proces beïnvloeden? Mijn focus ligt niet zozeer bij ‘helpen’ van mensen, maar bovenal bij het veranderen van systemen. Er zijn al veel fantastische organisaties die mensen kunnen ondersteunen daarom is het belangrijk dat er ook mensen zijn die zich richten op systeemverandering in relatie tot de mens. Want als er 1 ding is dat de toeslagenaffaire met de belastingdienst ons heeft geleerd, dan is het dat niet alleen mensen fouten maken, ook systemen.

Mocht je interesse hebben in RESCALED, kijk op www.rescaled.nl. Of voel je vrij me te mailen! veronique.aicha@gmail.com

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page