top of page
_RML7637.jpg

Sunyoung
Glebbeek 

VERHALEN

Ik ben Sunyoung Olivia Glebbeek. Geboren in Seoul, zuid Korea (1976) en als klein meisje ben ik door een Nederlandse pleeggezin opgenomen.

Ik groeide op in het Gooi waar destijds nog minder gekleurde mensen woonden dan nu. Het ontbreken van kleurrijke mensen en rolmodellen waarin ik mezelf kon herkennen heb ik als een groot gemis ervaren. Gelukkig heb ik die leemte later ruimschoots kunnen vullen. 

Ik ging al vroeg het huis uit, men studie aan de Rietveld Academie en werk als beeldend kunstenaar hebben me op uiteenlopende plekken in de Nederlandse maatschappij en wereld gebracht. Ook naar Korea waar ik door men werk als kunstenaar voor langere periodes heb kunnen wonen. Waardoor ik me met mijn Koreaanse wortels: de kleuren, geuren en klanken van het land en ook mijn biologische familie heb kunnen herenigen. Nu woon ik na vele omzwervingen in Amsterdam. Heb ik een fijne relatie en warme inspirerende mensen om me heen. Mijn spirituele familie, noem ik ze.

“ik ben altijd op zoek naar onze gedeelde horizon’’

Wat ik doe is dromen, spelen, verlangen, pionieren en interdisciplinair co-creëren. Ik bedenk kunstprojecten waarin ik als een rattenvanger van Hamelen mensen en disciplines bij elkaar breng. Om iets te creëren wat nog niet bestaat. Met als aanleiding een maatschappelijk vraagstuk.

Als ik een ding van mn reizen geleerd heb is dat wij mensen dezelfde emoties en behoeftes hebben. Alleen kleden we het anders aan. Ik ben altijd op zoek naar onze gedeelde horizon.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page