top of page
niel.jpg

Niel

Brinkhuis 

VERHALEN

Ik ben Niel Brinkhuis, getrouwd en heb 3 kinderen. Ik werk als ZZP-er, waarbij ik mij richt op hulpverlening op het gebied van zorg en veiligheid, in de breedste zin van het woord. Ik richt me daarbij voornamelijk op forensische zorg, gedrags problematiek. Van autisme tot verslaving en seksuele / criminele uitbuiting.

Daarnaast richt ik mij op de multi problems gezinnen. Kortom, waar sprake is van veel onbereikbaarheid, overlast en onmacht, ben ik inzetbaar. Juist daar waar de doelgroep ''uit beeld'' is geworden voor de reguliere hulpverlening, ben ik die belangrijke schakel wanneer slachtoffers en betrokkenen geen andere uitweg meer zien.

Mijn kracht zit in het gebied van preventie, coaching, training en behandeling. Ik kan ingezet worden voor traumaverwerking tot aan het vergroten van weerbaarheid. Alle elementen zijn belangrijk als het gaat om herstel. Ook op het gebied van crisisinterventies, waarbij het draait om het waarborgen van veiligheid en bescherming ben ik inzetbaar.  

“Ik weet als geen ander aansluiting te vinden, waarbij ik dankbaar gebruik maak van mijn eigen ervaring en kennis.’’

Ik weet als geen ander aansluiting te vinden, waarbij ik dankbaar gebruik maak van mijn eigen ervaring en kennis. Belangrijk uitgangspunt is om te kunnen en durven zien, hoe iemand ergens in terecht is gekomen en wat voor tools iemand nodig heeft om er duurzaam uit te komen. Een aanpak gericht op verandering vanuit de kern en wat daarvoor nodig is. Hoe doorbreek je bepaalde patronen en hoe onttrek je jezelf uit een wereld waar je niet meer weet uit te komen, zijn belangrijke vragen waarmee ik als coach aan de slag ga. 

Naast mijn eigen ervaringsdeskundigheid en SKJ-registratie heb ik de LEON (Leergang Ervaringsdeskundigheid Oost Nederland) op het HBO Saxion afgerond om mij nog meer te professionaliseren. Ik ben veelzijdig inzetbaar om maatwerktrajecten aan te bieden. Door mijn verleden ken ik geen angst en denk ik graag out of the box. Waar de één een stap achteruitzet wanneer de spanning begint op te lopen, wil ik graag een stap of twee vooruitzetten om een positieve doorbraak te forceren. 

De methodiek Boksend opvoeden zet ik vaak in als therapie vorm. Mentale, fysieke en emotionele training. 1 op 1, ouder – kind en groepsaanpak. Maatwerk traject. 

 

Ik wil graag mijn expertise, gedrevenheid en kracht met jullie delen.  

Met strijdbare groet, 

Niel Brinkhuis 

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page