top of page
joost_beets.jpg

Joost
Beets 

VERHALEN

Ik voel mij betrokken met mensen en ik heb een grote passie om ze te helpen. Zo doe ik dat al jaren, ondertussen al meer dan 30 jaar. 

Ik startte ooit als jonge maatschappelijk werker in de verslavingszorg. Ik voelde al meteen de affiniteit met de mensen die aan de zogeheten onderkant van de samenleving staan. Ik werk al jaren met mensen met zware verslavingen, met dak- en thuislozen. Velen van hen kwamen in de gevangenis terecht. In mijn eerste jaren werkte ik meestal buiten de gevangenis. Later ben ik steeds meer in de gevangenis gaan werken. 

 

Ik begon met het geven van trainingen in de Verslaafden Begeleiding Afdeling van de Bijlmerbajes. Ik leerde dat tijdens deze periode dat verslaving en criminaliteit vaak met elkaar te maken hebben. Ik zag ook dat verslaving niet altijd maar op te lossen is door te stoppen. Ik begon mij steeds meer te beseffen dat het versterken van de “kwaliteit van leven” veel verbetering geeft voor menigeen die ik train en begeleid. Het stoppen met een verslavend middel is dan soms minder van belang. Een veilige plek, een dagbesteding een basisinkomen heeft vaak een beter resultaat. 

“Wijsheid zit bij iedereen, als je maar bereid bent om naar mensen te luisteren en probeert te begrijpen wat mensen bedoelen.’’

Ik ben mij nog meer gaan realiseren dat in elk persoon veel wijsheid zit. Of je nou 20 bent of al ver in de 70. Wijsheid zit bij iedereen, als je maar bereid bent om naar mensen te luisteren en probeert te begrijpen wat mensen bedoelen. 

Samen met het AMC heb ik de training in een Spiraal naar Boven ontwikkeld. Deze training ga ik in samenwerking met Stichting Surant geven aan bijna uitgestroomde ISD-ers. Ik hoop dat deze mensen weer wat verder kunnen met hun leven als de ISD-maatregel is afgerond. Mensen hebben meer in huis dan ze zich soms beseffen. Mensen hebben wel meestal nazorg nodig. Als ik hen daar wat mee kan helpen vind ik dat een hele eer.

 

Joost Beets

06-40396879

Gedrags Motivatie Bureau Nederland

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page