top of page
Ineke Hurkmans.jpg

Ineke Hurkmans,

VERHALEN

Ik stel mijn oordeel nog even uit. Want als ik dat doe, dan kan ik blijven kijken naar wat er allemaal nog meer te zien is. Dan geef ik mezelf en de ander meer ruimte. En dan kan er iets gebeuren waar ik door verrast word. In mezelf of in de ander.

Dit is een van mijn persoonlijke drijfveren, de energie waarmee ik in het leven sta. Het is een levenswerk. Want jeetje, wat oordelen we snel. Meteen een mening klaar, meteen vertellen hoe het zit of een portie ongevraagd advies als iemand deelt hoe het ‘echt’ is. Ik noem het ook wel eens Niet Doen. Ik vind het zo interessant dat ik er een boek over schrijf.

Mijn naam is Ineke Hurkmans, 59 jaar, moeder, oma en DJ. En ondernemer. Ik woon in Eindhoven op Strijp-S en daar is ook mijn kantoor. Ik richtte Jump Movement op. Een bedrijf waar we inmiddels in 14 landen actief mee zijn en wat met meer dan 400.000 deelnemers wel een movement te noemen is.

We zijn er goed in om ruimte te geven en te snappen dat als de ander aan het woord is, dat er dan even niets hoeft. Dat Niet Doen dan eigenlijk de oplossing is. ’’

We brengen via een simpele gespreksmethode mensen met elkaar in verbinding. Er ontstaan mooie gesprekken en in die ruimte komt iemand echt in beweging. We doen dat voor allerlei verschillende soorten mensen en situaties; bij teams en organisaties, bij mensen die geen werk hebben, bij mensen die het even moeilijk hebben, bij Nederlandse mensen, maar ook in Afrika en Azië, enzovoorts. We zijn geen therapeuten. We zijn er goed in om ruimte te geven en te snappen dat als de ander aan het woord is, dat er dan even niets hoeft. Dat Niet Doen dan eigenlijk de oplossing is. Alle programma’s die we doen zijn zelforganiserend (dus je kunt het gemakkelijk zelf leren) en eenvoudig. Voor elke doelgroep bedenken we weer een andere vorm die hetzelfde effect heeft; in jezelf in beweging komen (nee geen sport, dat is weer wat anders).

Bij Jump Movement hebben we een app gemaakt die je gratis kunt downloaden via de App Store of de Play Store. Dan kun je het zelf eens uitproberen. Maar je kunt ook meedoen aan onze Daily Reflection. Dan kun je met een klein abonnement elke werkdag online aanschuiven om een frisse dagstart te maken. Even delen en aandacht krijgen. Doet wonderen.

Voor allerlei situaties kunnen we iets bedenken, kom in contact en dan kijken we samen wat je wilt en hoe we daar kunnen komen. Bezoek sowieso even onze website voor meer informatie.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page