top of page
foto stichting herstel en terugkeer (1).jpg

Heleen van Tamelen

VERHALEN

Mijn naam is Heleen van Tamelen, ben 54 jaar. Onze kinderen, een dochter en zoon hebben de eerste jaren van hun leven doorgebracht in Bunschoten. 

Hierna zijn wij verhuisd naar een plaatsje in de Noordoostpolder, In 2001 zijn wij verhuisd naar Zeewolde. Hier hebben onze kinderen de laatste jaren van hun jeugd doorgebracht en runde ik samen met mijn dochter drie horeca bedrijven. Na mijn scheiding ben ik terug gegaan naar Bunschoten en werk nu als verpleegkundige. Ook ben ik oma van twee kleindochters.

Elke vorm van hulp of begeleiding voor deze groep familie van daders ontbreekt, terwijl de impact op het leven van familie dramatisch is

Op maandagochtend 5 juli 2010 veranderde ons leven van het ene op het andere moment door de arrestatie van onze zoon. In de jaren die volgden ondervond ik alle moeilijkheden die dit met zich meebracht en tevens de ervaring dat het niet bespreekbaar was om het verdriet te kunnen delen die je ervaart als familie van een dader. Dit verergerde toen onze zoon op 9 oktober 2017 wederom werd gearresteerd omdat hij werd verdacht van een afgrijselijk delict.

Elke vorm van hulp of begeleiding voor deze groep familie van daders ontbreekt, terwijl de impact op het leven van familie dramatisch is, dit omdat ongeloof, verdriet en boosheid en andere emoties je treffen.

Doordat ik nu tweemaal heb ervaren hoe het is om familie van een dader te zijn, 'de moeder van' te zijn, wil ik mij inzetten voor het bespreekbaar maken van het verdriet van familie aan de kant van de dader. Mocht je hierover met mij in contact willen komen, dan kan dat via het contactformulier op de website van Stichting Herstel & Terugkeer.  

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page