top of page
IMG_5467.jpeg

Hans Schaafsma

VERHALEN

Ik ben Hans Schaafsma, life coach en conflictbemiddelaar. Ik help je geen gevangene meer te zijn van je gedachten, maar je bewust te worden van je zuivere behoeften. Van hieruit kun je de keuzes maken die goed zijn voor jou, en voor de anderen om je heen.

Hoewel ik ben opgegroeid in een gezin waarin wel degelijk liefde aanwezig was, het tonen ervan was kennelijk een onmogelijkheid. Mijn ouders' traumatische oorlogservaringen in voormalig Nederlands-Indië en tijdens de Duitse bezetting trokken een zware wissel op het gezin. Ik groeide op in angst en verloor mezelf in het verleden van mijn ouders. Ik had geen idee meer wie ik was, laat staan wat ik wilde

Hier begon de ontdekking van mezelf. Ik werd me bewust van mijn zelf-saboterende denkpatronen, van mijn onvervulde behoeften.

Op relatief late leeftijd, op zoek naar passende hulp voor mijn moeder in psychische nood, kwam ik in aanraking met traumacentrum Stichting Centrum 40-45. Hier kreeg ik te horen: "Wij zijn er vooral voor u, meneer!" Ik besloot de stap te wagen. Weldra zat ik tussen politiemensen, militairen, kinderen van ex-KNIL-militairen, kinderen van overlevers van de Jappenkampen en van de Holocaust. Hier begon de ontdekking van mezelf. Ik werd me bewust van mijn zelf-saboterende denkpatronen, van mijn onvervulde behoeften. Na anderhalf jaar liep ik door mijn stad en had ik een fysieke gewaarwording: ik was niet meer boos! Er was naar me geluisterd, echt geluisterd. Ik had ervaren hoe belangrijk het is om je eigen pijn aan te raken, want het geluk zit er vlak achter.

Ik leefde een chaotisch leven als acteur, leraar, scriptschrijver, werkeloze, en in opsporing en misdaad gespecialiseerd journalist. Na het volgen van intensieve trainingen die opleiden tot coach en mediator heb ik luisteren nu tot mijn vak gemaakt.

Spreekt mijn verhaal je aan, neem dan contact op. Ik ben er voor je.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page