top of page
_RML7605.jpg

Gert Jan

Slump 

VERHALEN

Ik ben Gert Jan Slump, ik ben geboren in 1962, en opgeleid als criminoloog aan de Vrije Universiteit. Ook ben ik gevormd door het leven. Ik ben een gepassioneerd professional en levensoptimist. 

Ik heb grote belangstelling voor mensen en menselijke interactie. Ik houd ervan te verbinden en richting en inhoud te geven aan vitale en krachtige samenwerking. Ik ben een pionier en vernieuwer. Ik doe mijn werk vanuit dienstbaarheid en empathie met als inzet duurzame verbindingen.

Ik ben zelfstandig gevestigd criminoloog en mede oprichter van Stichting Restorative Justice Nederland en mede initiatiefnemer van Stichting Jongerenrechtbanken Nederland en Rescaled (kleinschalige detentie). Herstelrecht en herstelgericht werken staan in mijn werkzaamheden centraal. In het herstelrecht gaat het erom rechtvaardige oplossingen te zoeken voor conflicten tussen mensen, zodat zij weer met elkaar verder kunnen. Daarbij staan voor mij direct betrokken burgers altijd centraal en zijn professionals dienstbaar. Ik werk als innovator en ontwikkelaar van projecten en programma’s, als adviseur, trainer en als inspirator. Tenslotte werk ik ook aan nieuwe vormen van democratische besluitvorming waarbij betrokken burgers zoveel mogelijk zelf plannen kunnen maken en besluiten kunnen nemen. Dat noem ik samenlevingsprocessen.

“Herstelrecht en herstelgericht werken staan in mijn werkzaamheden centraal.’’

Het zal niet verbazen dat ik heel graag samenwerk op basis van wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Ik wil werken met mensen met een gedeelde visie om strafrecht en de uitvoering van sancties inclusief detentie in Nederland humaner te maken. Onmisbaar onderdeel daarvan is herstelrecht en dat toegankelijk en bereikbaar te maken voor iedereen. De gelegenheid om daarin samen op te trekken zou mij en ons daar zeer bij helpen.

De diensten die anderen aan mij kunnen vragen dan wel aan de relevante organisaties waar ik voor werk zijn onder andere;

  • Expertise op het gebied van strafrechthervorming en           (ontwikkelen van) herstelrecht.

  • Professionalisering en organisatieontwikkeling op die twee gebieden.

  • Workshops, voorlichting, seminars en spreekbeurten verzorgen.

  • Faciliteren van besluitvormingsprocessen.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page