top of page
IMG_20210728_190835270_2.jpg

Cornelie 
van Well

VERHALEN

Mijn naam is Cornelie van Well. Mijn broer verblijft al jarenlang in een tbs-kliniek. De ervaring die ik heb als familielid van een gedetineerde wil ik graag inzetten voor anderen.

Ik ben opgegroeid met vier broers. Mijn jongste broer was altijd al ‘bijzonder’, hij begon op zijn 15de al te experimenteren met drugs (zijn medicijn, zoals hij het noemt) en heeft vanaf zijn 18de (inmiddels is hij 62) in veel psychiatrische instellingen, gevangenissen en twee tbs-klinieken gezeten. Ik ben hem altijd blijven volgen en bezoeken. 

Ik was vroeg moeder en jong gescheiden. Op mijn 24ste trouwde ik met mijn huidige echtgenoot en samen kregen we nog twee kinderen. Rond mijn 40ste ben ik begonnen aan een universitaire beroepsopleiding tot Humanisticus. De aanleiding was een heftige levenservaring: Een vriendin van ons gezin heeft haar twee kinderen gedood en daarna zichzelf. De vader van het gezin heeft een half jaar bij ons in huis gewoond en dat heeft mijn leven behoorlijk gevormd. 

“Wat ik belangrijk vind om van de ander te ontvangen is openheid, eerlijkheid en vertrouwen.’’

Met die ervaring maakte ik de stap van maatschappelijk werk naar geestelijke verzorging. Na de afronding van mijn studie heb ik, naast mijn werk als HGW’er, Humanistisch Geestelijk Werker, vergelijkbaar met dominee of pastoor als raadsman. in een verzorgingshuis, mijn eerste boek geschreven. Een boek dat zijdelings ging over deze belangrijke levenservaring.

 

Na een aantal jaren ben ik begonnen met een eigen praktijk voor levensvragen en ben doorgegaan met schrijven. Al mijn boeken gaan over sociale problematieken en zijn geschreven aan de hand van diepte-interviews (wijwell.nl). Daardoorheen liep het contact met mijn broertje. Mijn ervaring met hem, zijn detenties en opnames, komen ook in een aantal boeken terug.

Inmiddels ben ik met pensioen en wil me nu graag inzetten om een luisterend oor te bieden aan familieleden van iemand die in detentie verblijft. Wat ik belangrijk vind om van de ander te ontvangen is openheid, eerlijkheid en vertrouwen.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page