top of page

Corinne 
Kooij

VERHALEN

Mijn naam is Corinne Kooij. Ik woon nu, na veel omzwervingen in het buitenland, erg naar mijn zin op t platteland dichtbij Rotterdam. 

Via het Ministerie van Buitenlandse Zaken heb ik in een groot aantal landen gewerkt, o.a. in Afrika, t Caribisch gebied en in Zuid-Amerika.

Terug in Nederland in de negentiger jaren, werkzaam op het Ministerie van Buitenlandse Zaken zelf,  heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Leidse Hogeschool afgerond. Naast mijn reguliere baan bij het ministerie heb ik in die periode ook in de crisisopvang en in de psychiatrie gewerkt.

 

Op Buitenlandse Zaken was ik samen met mijn collega ’s de schakel tussen Nederlanders die in het buitenland -in mijn geval Zuid-Amerika-  gedetineerd  waren en hun achtergebleven familieleden in Nederland. In die periode heb ik gedetineerden en  justitie-instanties bezocht in Colombia, Brazilië, Ecuador, Peru en Panama.

Daarna heb ik een carrièreswitch gemaakt  en de keuze gemaakt voor een andere werkomgeving, namelijk Reclassering Nederland. 

Hier heb ik me tot aan mijn pensioen  met veel voldoening kunnen inzetten voor en met mensen  die met Justitie in aanraking zijn gekomen. 

“iedereen moet zijn kwaliteiten en mogelijkheden ontdekken, vergroten en benutten.’’

Een van mijn favoriete boeken is ‘Candide’  van Voltaire; het motto hierin is ‘il faut cultiver son jardin’, wat zo veel betekent als ‘je moet je tuintje bewerken’. Overdrachtelijk bedoeld: iedereen moet zijn kwaliteiten en mogelijkheden ontdekken, vergroten en benutten. 

Hiernaast spreekt deze ‘opdracht’ mij extra aan omdat ik erg van de natuur en van tuinieren houd, heerlijk met je handen in de aarde met een bloemenpracht als resultaat. 

 

Omdat ik inmiddels met pensioen ben heb ik de ruimte, gelegenheid en gelukkig ook de gezondheid om beide samen met anderen te doen, ook voor de Stichting Herstel & Terugkeer. 

Regio Rotterdam. Als daar behoefte aan is, kan ik samen met u kijken naar de gevolgen van detentie, zowel op praktisch gebied als op het emotionele vlak.

Links:

Wil jij jouw verhaal vertellen,

of heb je een vraag?

bottom of page